Siden 1948 har palestinere vært flyktninger og annenrangs borgere i eget land. Deres land er under okkupasjon og jeg vil reise for å forstå hvordan et folk kan leve og overleve når urettferdighet og overtramp blir begått hver eneste dag.

Dette er min første reise til Palestina og jeg skal reise sammen med Norsk Folkehjelp og flere ambassadører fra Fagforbundet. Det er ikke mange dagene igjen og mange følelser er i sving. Jeg gleder meg, jeg er veldig spent og synes samtidig det er litt skremmende.

 Fagforbundet og Norsk Folkehjelp inngikk i 2009 et samarbeid til støtte for palestinernes kamp mot okkupasjon og undertrykking. I dette området støtter Fagforbundet Norsk Folkehjelps prosjekter på Vestbredden, inklusiv Øst-Jerusalem, i Gaza og i de palestinske flyktningleirene i Libanon. Fagforbundet har opprettet et ambassadørkorps for Palestina. Hvert fylke har en eller to ambassadører, der jeg er en av disse.

 Vi skal besøke prosjektene vi støtter på Vestbredden. Med utgangspunkt i Jerusalem, skal vi reise både sørover og nordover, se mye av virkeligheten i dagens Palestina. Jeg kommer til å se ting som jeg har lest og hørt om fra andre. Jeg har forberedt meg på å møte menneskene – høre deres historier om både utfordringer, sorger og gleder.

Tenker også på hvordan det vil bli å reise hjem etter denne uken, forlate folk som utsettes for overgrep og undertrykkelse og hjem til en trygg og udramatisk hverdag. Men håper jeg klarer å formidle videre det jeg kommer til å oppleve, slik at flere kan forstå hva som faktisk foregår. La meg være et øynevitne de stoler på.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s