syriske barn-31

Tenk deg et land som er to og en halv gang mindre enn Troms fylke, hvor det bor 6 millioner mennesker. Her i Troms er vi 163,000.

Tenk deg at hit til dette lille landet, som har en historie preget av krig, kommer det over en million flyktninger fra nabolandet Syria. I tillegg bor flere hundre tusen palestinske flyktninger i landet etter at de ble fordrevet fra sine hjem i Palestina.

Dette er virkeligheten i Libanon, det landet i verden som har høyest antall flyktninger i forhold til innbyggertallet.

Nå er jeg, sammen med flere av Fagforbundets Palestina-ambassadører og representanter for Norsk Folkehjelp, på vei for å se denne virkeligheten med egne øyne. I fjor var jeg på Vestbredden og så hvordan det palestinske folket hver dag ble utsatt for israelernes apartheid-politikk. En politikk som har foregått i flere tiår -og fortsatt foregår- uten at verdenssamfunnet reagerer.

I Libanon blir det nye, sterke inntrykk. Jeg er spent. Spent på forholdene i Shatila, den palestinske flyktningleiren i Beirut, som ble utsatt for grusomme massakre i 1982 – og som i sin fattigdom likevel har åpnet dørene for palestinske flyktninger som kommer fra Syria. Jeg skal til Bekaa-dalen, jeg skal besøke flere flyktningleire og se en virkelighet som så altfor mange mennesker lever under i dag.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s